Skolinspektionen stänger Thorenskola i Växjö

Efter att det under lång tid förekommit allvarliga brister i undervisningen stänger Skolinspektionen nu Thoren Business School i Växjö.

Thoren Business School i Växjö förlorar tillståndet att bedriva gymnasieskola. Enligt Skolinspektionen har det funnits allvarliga och upprepande brister på skolan under en lång tid.

Enligt myndigheten utgör bristerna ett ”allvarligt missförhållande”. Bland annat kritiseras skolans särskilda stöd till elever och undervisningen i biologi och kemi.

”Bristerna sammantagna påverkar elevernas rätt till en utbildning som är likvärdig den som ges på andra gymnasieskolor och försvårar allvarligt elevernas förutsättningar att nå målen för utbildningen”, skriver Skolinspektionen i sitt beslut.

Thorengruppen har själva meddelat att man avser att avveckla verksamheten, något som inte påverkar Skolinspektionens beslut. Återkallandet gäller från och med 31 juli. {{toplink}}

Forrige artikel Utredare: Så ska byggandet i norr lyckas Utredare: Så ska byggandet i norr lyckas Næste artikel Demokrativillkoren klubbades – debatt ända in i kaklet Demokrativillkoren klubbades – debatt ända in i kaklet
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.