Statsministerns statssekreterare polisanmäls

Ulf Kristerssons statssekreterare Johan Jakobsson polisanmäls för att olovligen ha byggt ett trädäck vid sitt hus i Stockholms skärgård. Det avslöjar Dagens Nyheter.

Johan Jakobsson tillträdde som statsministerns statssekreterare vid årsskiftet. Nu är han i blåsväder efter att han utan tillstånd har byggt ett trädäck vid sitt sommarhus i Stockholms skärgård.

Värmdö kommun har i över ett år drivit ett tillsynsärende och skickar nu in en polisanmälan, enligt Jakobsson själv. Detta trots att kommunen väntas ge grönt ljus för bygget i efterhand, rapporterar Dagens Nyheter.

”Det återstår att se vart denna anmälan leder, med tanke på att kommunen har bestämt sig för att godkänna ansökan”, skriver Jakobsson.

Fick lämna efter dataintrångsskandalen

Innan hans inträde i Regeringskansliet arbetade Johan Jakobsson som pr-konsult och var kommunikations- och opinionsbildningschef på Svenskt Näringsliv. Han var även Folkpartiets partisekreterare fram till 2006, då han tvingades lämna sin tjänst med omedelbar verkan i och med den så kallade dataintrångsskandalen.

Jakobsson ska i flera månader ha känt till att partiets ungdomsförbund hade tillgång till lösenordet till Socialdemokraternas intranät. 

Tidigare statssekreterare avgick

I januari i år avgick Ulf Kristerssons statssekreterare PM Nilsson efter att olovligen fiskat ål. Efter en polisanmälan fick han böta över 38 000 kronor och lämnade senare sin tjänst.

PM Nilsson tillträder inom kort som ny vd för tankesmedjan Timbro.

Forrige artikel MP-kongressen trotsade ledningen: Vill slopa betyget F MP-kongressen trotsade ledningen: Vill slopa betyget F Næste artikel Tidöpartierna: ”Hederligt levnadssätt” för att stanna i Sverige Tidöpartierna: ”Hederligt levnadssätt” för att stanna i Sverige
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.