Stockholms bästa gymnasium korad

Anna Whitlocks gymnasium är utsedd till Stockholms bästa gymnasieskola.

Åtminstone när lärarna själva får bestämma, enligt DN:s granskning Gymnasiekollen. I DN:s lärarenkät sätter framför allt lärarna på Anna Whitlocks gymnasium höga betyg på frågan "Vad skulle du sätta för betyg på din arbetsplats". Lärarna på gymnasiet har även uppgett höga genomsnittlöner och få timmar övertid per vecka jämfört med lärare från andra gymnasium, visar DN:s granskning.

Annica Engbom Ödén, rektor på skolan, säger till DN att de har jobbat hårt för att få lärare och elever att trivas och att många nog underskattar komplexiteten i att växa från noll till hundra på så kort tid.

– Jag måste säga att det är ett gediget jobb vi gör. Alla är vi med och bär kartonger, både elever, personal och ledningen, säger Engbom Ödén till DN.

Anna Whitlocks gymnasium ligger på Kungsholmen och öppnade upp sin verksamhet hösten 2018. I dag är gymnasiet ett av länets mest sökta. Till hösten ska verksamheten utökas ytterligare med 50 procent, och kommer att rymma 2 200 elever.

Forrige artikel SKR-topp kan bli fotbollsboss Næste artikel Moderat går på föräldraledighet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.