Stockholms studentbostäder delar ut hållbarhetsstipendium

KTH-studenten Lars Mood är årets mottagare av Stockholms studentbostäders hållbarhetsstipendium.

Stockholms studentbostäder (SSSB) vill med sitt stipendium bidra till förändring genom att främja en hållbar livsstil.

Intresset var över all förväntan – KTH-studenten Lars Mood tilldelas utmärkelsen trots tuff konkurrens från över 1 000 sökande. Enligt SSSB har han ”utmärkt sig med en stor passion för en hållbar livsstil”.

– Det känns fantastiskt att vinna, säger Lars Mood i ett pressmeddelande.

– Jag sökte stipendiet på grund av mitt stora engagemang för hållbarhetsfrågor, något som jag tror härstammar från min uppväxt nära naturen och min oro för de miljöproblem som min generation har vuxit upp med.

Runt 10 000 studenter är hyresgäster hos SSSB. Med en så pass stor grupp finns potential att påverka, menar stiftelsens vd Mattias Carrass.

– Det här är unga personer som snart ska ut i arbetslivet, och som kommer att spela en nyckelroll när det gäller att möta framtidens klimatutmaningar, säger han.

Hållbarhetsstipendiet på 10 000 kronor delas ut i samarbete med Karriärföretagen.

Forrige artikel Akademikerförbundet släpper fackbok för AI-frågor Næste artikel Nobelpristagare vill bli president – stöttas av Läkarmissionen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.