Sverige ny medlem i styrkommittén för Forest Europe

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht deltog i organisationens högnivåkonferens i Madrid.

Forest Europe är ett samarbete som leds av ministrarna med ansvar för skogsfrågor från 46 olika europeiska länder, inklusive Ryssland, och den Europeiska kommissionen. Var fjärde år anordnar det land som haft huvudmannaskapet en konferens där ministrarna möts för att anta resolutioner och beslut som styr arbetsprogrammet för den kommande perioden.

– Skogsnationen Sverige har bjudits in för att ta en plats i den inflytelserika styrkommittén. Det gläder mig naturligtvis att vi har våra kollegors förtroende och jag ser fram emot att få presentera mina visioner för ett mer dynamiskt och effektivt regionalt skogssamarbete, säger Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

 

Forrige artikel Annica Dahl ny statssekreterare hos arbetsmarknadsministern Næste artikel Barbro C. Ehnbom utsedd till Årets läkemedelsprofil
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.