Sveriges sjunde rikaste sponsrar professur i hållbarhetsutveckling

Industrimannen Carl Bennet finansierar en professur i hållbarhetsutveckling tillsammans med Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.

Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse går samman med Carl Bennett för att stödja en ny professur vid Handelshögskolan i Stockholm.

Det innebär att forskaren Martina Björkman Nyqvist får fortsätta sin forskning om utvecklingsekonomi och barns hälsa och utbildning.

– Jag är väldigt hedrad över den tillit som detta innebär och kommer att fortsätta bidra till området utvecklingsekonomi med rigorösa utvärderingar av program med syfte att bekämpa fattigdom i de fattigaste delarna av världen, säger hon i ett pressmeddelande.

– Att förbättra levnadsförhållanden, hälsa och utbildning för människor världen över är en enorm utmaning, säger Carl Bennet, som hamnade på en sjunde plats i Aftonbladets lista över Sveriges miljardärer.

Forrige artikel Unicef Sverige får ny kommunikationschef Næste artikel Kartläggning visar: 14 friskoletoppars kopplingar till politiken Kartläggning visar: 14 friskoletoppars kopplingar till politiken
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.