Tidigare chefredaktör Thorbjörn Larsson har avlidit

Thorbjörn Larsson, tidigare chefredaktör för Aftonbladet och Dagens Nyheter samt vd för TV4, har gått bort. Han blev 77 år.

Thorbjörn Larsson kom till Aftonbladet första gången 1969 och var tidningens chefredaktör under tio år mellan 1987–1997. När han lämnade tidningen hade upplagan stigit och passerat Expressens.

Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson beskriver hur Thorbjörn Larsson räddade tidningen:

– Han tog en rörig och misskött tidning och skapade Nordens största tidning och nyhetssajt. Det går inte att sätta ord på Thorbjörns betydelse för Aftonbladet, för alla oss som fick jobba med honom och för allt han lämnat efter sig. Det är en oerhört tung dag.

Prisbelönt nyhetsälskare

Under sitt yrkesliv hann Thorbjörn Larsson även kliva upp som vd för TV4, styrelseordförande för densamma samt Expressen och Skånemedia.

Åren 2006–2009 var han chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Nyheter.

– Han var en tidningsman in i det sista, trots att han var sjuk. Han älskade att läsa nyheter och jämföra kvällstidningarna, säger Madeleine Halvarsson, Thorbjörn Larssons fästmö, till Dagens Nyheter.

Forrige artikel Friendsgrundare ska utreda hur fritids kan förebygga brott Næste artikel Kommunikationschef lämnar maktens korridorer för försvarets
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.