Tidigare försvarspolitiker ansluter sig till Alternativ för Sverige

Efter att ha delat rysk krigspropaganda på sociala medier valde Roger Richthoff (-) att lämna Sverigedemokraterna. Nu har han hittat nytt politiskt hem i Alternativ för Sverige (AFS).

Under tisdagen meddelade Alternativ för Sverige att Richthoff går över till det nationalistiska partiet, som i 2018 års val blev näst störst av partierna som inte klarade fyraprocentsspärren.

Richthoff blev partilös efter att han delade rysk krigspropaganda på Facebook i mars. Han var Sverigedemokraternas försvarspolitiska talesperson men valde att lämna både partiet och försvarsutskottet – men inte riksdagen.

I en intervju med Sveriges Radio Ekot meddelar den nya medlemmen att han kan representera partiets åsikter i riksdagen.

– Jag kommer att bli medlem och behöver de min hjälp i olika frågor, så ställer jag gärna upp för det partiet, säger Roger Richthoff till Ekot.

Natofrågan och ”giftsprutan”

Till Samnytt säger han att SD:s position i Natofrågan är främsta anledningen till partibytet.

– Jag anser att AFS är det parti som har de viktigaste punkterna som till exempel Natofrågan, där SD ändrat sig och går bakom ryggen på sina egna företrädare i försvarsutskottet.

Han säger också att partiets tydliga nej till vaccinpass är en annan anledning. I oktober kallade han vaccinet mot covid-19 för en ”giftspruta”, något som Altinget rapporterade om. SD:s vice gruppledare Mattias Bäckström Johansson kallade ordvalet för ”polariserande, onödigt och dumt” i ett mejl till Dagens Nyheter.

Kasselstrand: ”Stort hjärta för Sverige”

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand är stolt över värvningen.

– Han har gjort sig känd som en mycket kompetent och hårt arbetande riksdagsledamot, med stort hjärta för Sverige, säger Kasselstrand i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Hon föreslås som ordförande för SFS Næste artikel Försvarsmaktens tekniska skola är Sveriges bästa förband 2022
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.