Tidigare gd tar plats i amorteringsutredning

Regeringen tillsätter Martin Andersson som ny ledamot i den kommittéutredning som just nu ser över amorteringskravet och bolånetaket. Han tar över efter Susanne Ackum som lämnar. 

Martin Andersson, tidigare generaldirektör för Finansinspektionen, blir ny ledamot i den kommittén som utvärderar den makroekonomiska tillsynen, inklusive amorteringskravet och bolånetaket. 

Han tar över platsen efter Susanne Ackum som kommer att lämna kommittén då hon fått ett annat uppdrag som inte går att kombinera. I övrigt består utredningskommittén av Peter Englund och John Hassler. 

Martin Andersson är doktor i ekonomi och har tidigare även varit chef för avdelningen för finansiell stabilitet på Riksbanken och rådgivare till Storbritanniens centralbank och Internationella valutafonden.  

Utredningen fick sitt uppdrag i april förra året och ska redovisa sina slutsatser senast den 31 oktober i år. 

 {{toplink}}

Beslutskedja: Utredning: Översyn av låntagarbaserade makrotillsynsåtgärder, Dir. 2023:53

13/4
2023
29/6
2023
12/2
2024
22/2
2024
31/10
2024
Forrige artikel Fackförbund ny medlem i Folk och försvar Fackförbund ny medlem i Folk och försvar Næste artikel SVT-chef blir ny vd för Filminstitutet SVT-chef blir ny vd för Filminstitutet
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.