Tidigare KD-politiker blir ordförande för klimatpolitiskt nätverk

Anders Wijkman är ny ordförande för nätverket Vindkraftens klimatnytta. 

Nätverket arbetar för att synliggöra vindkraftens klimatnytta. Genom att göra den till en tydlig och prioriterad klimatfråga vill de underlätta den fortsatta utbyggnaden av vindkraft.

Wijkman har ett mångårigt engagemang för klimatfrågan. I dag är han styrelseordförande i den EU-finansierade organisationen EIT Climate-KIC och hedersordförande i Club of Rome. Han har tidigare varit ordförande för Miljömålsberedningen, som år 2016 lade fram förslaget om ett klimatpolitiskt ramverk med klimatmål till 2045.

– En fortsatt utbyggnad av vindkraften är en av de mest effektiva åtgärderna för att snabbt minska klimatpåverkan. Vindkraften kan snabbt tränga undan kolkraft i omvärlden samtidigt som den skapar förutsättningar för en klimatsmart elektrifiering av industrin och transportsektorn, säger Anders Wijkman i ett pressmeddelande.

Anders Wijkman har varit riksdagsledamot för Moderaterna och suttit i EU-parlamentet för Kristdemokraterna. Han har även varit generalsekreterare för Röda korset.

Forrige artikel Svensk ex-minister blir ny chef i Washington Næste artikel De kan bli Region Blekinges nya sjukvårdsdirektör
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.