Tidigare landshövding Hans Alsén avliden

Socialdemokraten och tidigare riksdagsledamoten Hans Alsén var landshövding i Uppsala län 1986–1992. Han blev 96 år.

Den nyligen avgångna landshövdingen Göran Enander skriver ett minnesord tillsammans med de tidigare landshövdingarna i Uppsala län: Jan-Erik Wikström, Ann-Cathrine Haglund, Anders Björck och Peter Egardt:

”Hans var outtröttlig i sitt engagemang för länets utveckling och ställde upp i olika sammanhang även långt efter sin pensionering. Vi uppskattade detta mycket. Som få kunde han länet och det var alltid intressant och givande att få ta del av hans synpunkter, idérik och klok som han var”.

Hans Alsén var på 1960- och 70-talet aktiv i kommunpolitiken i Uppsala. Han var riksdagsledamot mellan 1974 och 1982 och var bland annat ordförande för Kooperativa förbundet, HSB och Svenska turistföreningen.

De tidigare landshövdingarna sörjer en god vän:

”Hans vänkrets var mycket stor, vilket väl illustreras av att han fyllde tornrummet i Uppsala slott med råge med såväl gratulanter som jazzorkester och många skratt när han firade sin 90-årsdag”.

Forrige artikel Marit Kapla nominerad till EU-pris Marit Kapla nominerad till EU-pris Næste artikel Tidigare språkrör till kommunikationsbyrå Tidigare språkrör till kommunikationsbyrå
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.