Tidigare riksdagsledamot avliden

Mikael Cederbratt (M), riksdagsledamot 2006-18, har avlidit 65 år gammal.

Mikael Cederbratt var från slutet av 1980-talet aktiv som politiker. Till en början som kommunpolitiker i Strömstad, senare som regionråd i Västra Götaland. 2006 tog han steget över till rikspolitiken och en plats i riksdagen.

Han stannade i riksdagen i 12 år. Under hela sin tid i riksdagen var Cederbratt också ledamot i socialförsäkringsutskottet. Han ansvarade särskilt för migrationsfrågorna i utskottet och ingick, tillsammans med Anna Kinberg Batra, som Moderaternas representant i den parlamentariska utredningen "Kommittén för cirkulär migration och utveckling" år 2009.

I november 2017 skrev Mikael Cederbratt en debattartikel i Altinget om att militären skulle kunna avlasta polisen. Cederbratt var själv polis till yrket.

Mikael Cederbratt avled den 6 maj. Han blev 65 år.

Forrige artikel Nya ledamöter i Svenskt näringslivs styrelse Næste artikel Hon blir ny ledarskribent på Länstidningen Östersund
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.