Tidigare S-minister blir landshövding

Carin Jämtin, tidigare generaldirektör för Sida och S-minister, blir ny landshövding i Västernorrland.

Carin Jämtin slutade tidigare i år som generaldirektör på Sida, trots att hon ville fortsätta. Men nu ger regeringen henne ett nytt uppdrag – som landshövding i Västernorrland.

– Carin Jämtin är en erfaren myndighetschef med tidigare uppdrag inom både kommunal och statlig sektor. Hennes erfarenheter kommer att vara en tillgång för invånarna i Västernorrlands län och jag är glad att hon har tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Västernorrlands län, säger civilminister Erik Slottner (KD) i ett pressmeddelande.

Socialdemokraten Jämtin efterträder partikollegan Berit Högman.

Tidigare minister

Carin Jämtin var biståndsminister i Göran Perssons regering. Därefter har hon också varit oppositionsborgarråd i Stockholm, partisekreterare, riksdagsledamot och generaldirektör för Sida.

Hennes förordnande som landshövding sträcker sig från den 1 september 2023 till den 31 augusti 2029.

Forrige artikel Anders W Jonsson lämnar socialutskottet Anders W Jonsson lämnar socialutskottet Næste artikel Västmanlands regiondirektör får gå
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.