Tidigare statssekreterare blir Unionens nya politikchef

Kristina Persdotter, som var statssekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström (S), blir ny chef för politiksektionen på fackförbundet Unionen.

Kristina Persdotter tillträder som chef på politiksektionen på Unionen den 2 maj. Karensnämnden ger den tidigare statssekreteraren grönt ljus, enligt det beslut som Altinget har tagit del av.

Persdotter var statssekreterare på utbildningsdepartementet mellan maj 2019 och oktober 2022. Från november 2021 ansvarade hon för kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, folkbildning, studiestöd och Unesco.

Nya rollen

Politiksektionen på Unionen ansvarar för utredningsarbete kopplat till regleringar via kollektivavtal, framtagande av ställningstaganden och kunskap om policyutveckling.

I sin anmälan till Karensnämnden uppger Kristina Persdotter att hon som chef för politiksektionen kommer leda arbetet och ansvara för att säkerställa verksamhetsdrift, verksamhetsplanering, måluppföljning och budgetarbete samt vidhålla en god arbetsmiljö för sektionens medarbetare.

Forrige artikel Stockholms stad skrotar skolplattform – har kostat en miljard Næste artikel ”Hultqvists högra hand” blir medie-gd ”Hultqvists högra hand” blir medie-gd
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.