Tidigare talesperson ska stärka samverkan i Fyrbodal

Centerpartiets tidigare utbildningspolitiska talesperson Fredrik Christensson ska stärka samverkan i Fyrbodals kommuner.

Fredrik Christensson blir verksamhetsledare för Kommunakademin väst i Fyrbodal i Västra Götalandsregionen.

– Högre utbildning och forskning är frågor jag verkligen brinner för. I Fyrbodal finns en del utmaningar när det gäller kompetensförsörjning och här tror jag att samverkan mellan kommuner och Högskolan väst kan göra skillnad, säger Christensson i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer under 2023 att fokuseras inom tre temaområden: vård och omsorg, lärande och utbildning samt samhällsplanering och samhällsbyggnad.

Tidigare utskottsledamot

Fredrik Christensson var mellan 2014 och 2022 invald för Centerpartiet i riksdagen. Under den senare mandatperioden satt han som ledamot i utbildningsutskottet och var sedan 2019 även C:s talesperson i utbildningsfrågor.

Forrige artikel Life science-samordnaren går till Lif Life science-samordnaren går till Lif Næste artikel MP-veteran gör comeback som ersättare i riksdagen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.