Tidigare Timbro-vd joinar Ulf Kristersson

I en postning på Facebook skriver tidigare Timbro-vd:n Karin Svanborg-Sjövall att hon börjar arbeta i Moderaternas partiledarstab. 

Karin Svanborg-Sjövall, som ledde Timbro 2014-2020 och som i dag verkar bland annat som krönikör på Dagens Nyheters ledarsida meddelar via sin Facebooksida att hon ansluter sig till Moderaterna inför valåret, och går till en tjänst som politiskt sakkunnig i partiledarstaben. 

”Det var ett beslut som både var väldigt lätt och väldigt svårt. Jag har varit allmänborgerligt partilös i ett drygt decennium och haft förmånen att kunna företräda precis exakt de åsikter jag har och inget annat.”

Skälen till jobbytet beskriver Svanborg-Sjövall som flera, däribland ett ömsesidigt förtroende mellan henne, M-ledaren och flera andra blivande kollegor på kansliet och ett vilja att bidra till partiets utveckling: ”Det spelar roll var Moderaterna tar vägen.”

Slutligen ger hon uttryck för en politisk frustration, som bidragande orsak till engagemanget: 

”Det tredje handlar om landet. Jag står inte ut med det här styret”, skriver Svanborg-Sjövall som vill att det ska utkrävas ansvar för det bedrövliga facit som hon menar är resultatet av de senaste sju årens styre.

Svanborg-Sjövall börjar på sin nya tjänst under denna vecka. 

Forrige artikel Antivax-läkaren Hanna Åsberg tar time-out Næste artikel Han lämnar Riksteatern för Jämtland Härjedalen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.