Antivax-läkaren Hanna Åsberg tar time-out

Hanna Åsberg, specialist i allmänmedicin och tidigare ordförande för Svensk förening för allmänmedicin (Sfam) hoppar av vaccinmotståndsgruppen Bota Sverige, rapporterar Dagens medicin.

Bota Sverige är en gruppering som turnerat runt Sverige under coronapandemin med budskap mot massvaccineringen av covid-19. Förgrundsgestalterna är de två läkarna Hanna Åsberg och Glenn Dormer.

”Time-out”

Hanna Åsberg, specialist i allmänmedicin och tidigare ordförande för Svensk förening för allmänmedicin (Sfam), meddelar nu på rörelsens hemsida att hon tar en paus från verksamheten:

”Bota Sverige befinner sig i en transformationsfas. Jag kommer att ta en time-out för att fokusera 100 procent på min karriär och vidareutbildning. Resten av arbetsgruppen kommer att arbeta vidare med att sätta nya mål och struktur för Bota Sveriges fortsatta arbete.”

 

Forrige artikel Annie Lööf får ny stabschef Næste artikel Tidigare Timbro-vd joinar Ulf Kristersson Tidigare Timbro-vd joinar Ulf Kristersson
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.