Tillväxtanalys får ny gd

Regeringen har utsett Sverker Härd till generaldirektör för Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser. 

Sverker Härd är i dag direktör och myndighetschef på Myndigheten för kulturanalys. Han har tidigare arbetat på flera olika myndigheter och inom Regeringskansliet. I grunden har han en doktorsexamen i statsvetenskap från Uppsala univeristet. 

– Sverker Härd är en erfaren chef och van att leda kunskapsintensiva organisationer. Med sin erfarenhet av att leda analys-, utvärderings- och utredningsfunktioner inom statsförvaltning blir Sverker Härd rätt person att leda Tillväxtanalys, säger näringsminister Ibrahim Baylan (S) i ett pressmeddelande..

Härd tillträder sin nya tjänst i september och förordnandet gäller under sex år.

Forrige artikel De är Sveriges djurvänligaste kommun 2020 Næste artikel Malmqvist (M) ersätter som talesperson under föräldraledighet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.