Tre diplomater får nya uppdrag

Sverige får nya ambassadörer i Zimbabwe och Iran och ett nytt särskilt sändebud i Afghanistan.

Mathias Otterstedt, som i dag är chef för säkerhetsenheten på utrikesdepartementet, blir ny ambassadör i Teheran, Iran. Han har tidigare tjänstgjort vid ambassaderna i Islamabad och Washington och tar över när Mattias Lentz kallas in till EU.

{{toplink}}

Per Lindgärde, som under de senaste åren har varit Sveriges ambassadör i Somalia, efterträder nu Åsa Pehrson som ambassadör i Zimbabwes huvudstad Harare.

På Sveriges ambassad i Kabul, som tills vidare är förlagd till Stockholm, blir Johan Ndisi nytt särskilt sändebud för Afghanistan. Ndisi har tidigare varit ambassadör i Albanien och arbetar i dag som biträdande chef för Afrikaenheten på UD.

Otterstedt, Lindgärde och Ndisi tillträder sina nya befattningar i augusti.

Forrige artikel Lista: De får komma på regeringens klimatmöte Lista: De får komma på regeringens klimatmöte Næste artikel Per Bolund avgår: ”Det är precis rätt tid” Per Bolund avgår: ”Det är precis rätt tid”
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.