Tre kulturråd får stanna – men inte kulturrådet i Peking

Kulturdepartementet vill förlänga förordnandena för kulturråden i Berlin, Istanbul och London. Men kulturrådet i Peking kallas hem.

Enligt tidigare uppgift till Svenska Dagbladet skulle kulturråden i Berlin, Istanbul, London och Peking förbereda sig på att åka hem. Nu meddelar regeringen att de har ambitionen att tre av dem ska få stanna.

Förordnandena för kulturråden i Berlin, Istanbul och London löper ut inom kort, men kan nu komma att förlängas till augusti nästa år.

Restriktioner sätter stopp

Men för kulturrådet i Peking blir det att packa väskan. Tjänsten dras inte in, skriver kulturdepartementet, men blir vakant från och med februari.

Anledningen till beslutet är att Kinas omfattande restriktioner med anledning av covid-19 har gjort det svårt att verka i landet.

Forrige artikel Ebba Buschs nya presschef gör comeback i partiet Ebba Buschs nya presschef gör comeback i partiet Næste artikel Han är Stockholms nya stadsdirektör – tjänar 23 000 mindre än föregångaren
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.