Trots sexköpsmisstankarna – Knape (M) sitter kvar i Karlstad och EU

Tidigare SKR-ordföranden Anders Knape (M), som fick avgå efter att en polisundersökning inletts om misstänkt sexköp, sitter kvar i Karlstads kommunfullmäktige och i EU.

Det var i början av juni som P4 Värmland rapporterade om att SKR-toppen och kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad, Anders Knape, är misstänkt för köp av sexuell tjänst.

Då meddelade Moderaterna i Värmland att Knape lämnade alla sina uppdrag.

”Så var inte fallet”

Men Knape sitter kvar på sina politiska mandat i kommunfullmäktige och inom EU – där han bland annat är ordförande för den största partigruppen EPP i Europarådets kongress för lokala och regionala myndigheter.

Håkan Axelsson, ordförande för M i Värmland, säger att det tidigare beskedet handlar om en otydlighet.

– Jag har fått in att han avgår och har tolkat det som att han avgår från alla uppdrag, säger Axelsson till P4 Värmland.

– Men så var inte fallet, utan det handlar om en politisk timeout.

Deltar inte

Håkan Axelsson säger att Anders Knape inte kommer delta i något politiskt arbete, men att han kan komma tillbaka om ärendet avskrivs.

Forrige artikel Ny utredning ska se över den digitala vården Næste artikel Efter Knapes avgång: Han föreslås bli ny ordförande för SKR Efter Knapes avgång: Han föreslås bli ny ordförande för SKR
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.