Trygghetsrådets vd lämnar

Lennart Hedström avgår som vd för Trygghetsrådet TRR efter ett styrelsebeslut.

– Jag har full respekt för styrelsens beslut att nästa steg på TRR:s resa ska ledas av en ny VD. Jag är mycket stolt och glad över att ha fått möjlighet att under drygt fem år leda TRR. TRR är nu redo för att ta nästa kliv på vägen mot att bli en ännu viktigare aktör i det historiska reformskifte som idag sker på svensk arbetsmarknad, säger Lennart Hedström, i ett pressmeddelande.

Hedström har de senaste åren suttit på ledande positioner inom svenskt näringsliv, bland annat som HR-chef på Swedbank och Pfizer. 

Ekonomichefen blir tf

Styrelsen motiverar beslutet med stora omvälvningar och nya utmaningar på arbetsmarknaden som kräver förändringar i organisationen. TRR:s ekonomichef Johan Lagerhäll tillträder som tillförordnad vd under pågående rekrytering.

Trygghetsrådet TRR

TRR är en stiftelse som arbetar med arbetslivscoaching och omställningsstöd. De finansieras av 35 000 medlemsföretag och bygger på ett kollektivavtal mellan PTK och Svenskt näringsliv.

Forrige artikel Anders Wijkman hoppar av Klimatalliansen Næste artikel 10 000 trafikverkare har fått en ny generaldirektör 10 000 trafikverkare har fått en ny generaldirektör
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.