Två avhopp från Liberalerna

På kort tid har två av Nyamko Sabunis närmaste medarbetare slutat. Vid årsskiftet lämnande Christer Hallerby sin roll som stabschef. Nu avslutar också pressekreteraren Gabriella Ohlzon sin tjänst. 

Efter att Sabuni tillträtt som partiledare utsågs Christer Hallerby till stabschef. De båda kände varandra sedan tidigare, Hallerby var statssekreterare under Sabunis tid som integrations- och jämställdhetsminister. Men vid årsskiftet, efter bara några månader på posten, valde han att sluta. 

– Christer har velat ta partiet i en riktning som ligger närmare mittfåran, för att hålla ihop partiet. Men han har inte fått gehör för det, säger en källa till Svenska dagbladet (Svd). 

Hallerby dementerar

Nu har också Gabriella Ohlzon, pressekreterare som stod nära Sabuni under partiledarstriden, avslutat sin tjänst. En källa till Svd säger att avslutet handlar om personliga konflikter och stora samarbetssvårigheter. 

Hallerby själv dementerar uppgifterna om meningsskiljaktigheter mellan honom och Sabuni, och i ett mejl till Svd säger Ohlzon att hon slutar eftersom hon aldrig haft som ambition att jobba i politikvärlden. 

Forrige artikel Uppgifter: Jan Björklund blir ambassadör Næste artikel MP får ny kommunikationschef
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.