Ungsvenskarna replikerar: SD och Åkesson tar ansvar

REPLIK. Luf lever kvar i drömmen som de flesta vaknade upp från: Varken Sverige eller EU kan ta emot alla världens migranter som söker ett bättre liv. Den fortsatt otydliga migrationspolitik som Luf förespråkar kommer att förvärra problemen, skriver Ungsvenskarna.

Tobias Andersson (SD)
Riksdagsledamot, ordförande och nationell talesperson, Ungsvenskarna
Felix Byström
Migrationspolitisk talesperson, Ungsvenskarna


På vissa punkter är vi överens. Det är ofattbart att EU betalar massiva summor till Turkiet samtidigt som landet använder migranter som en förhandlingsbricka för att få mer pengar och för att vända västvärldens blickar från övergreppen som Turkiet begår mot civilbefolkningen i de norra delarna av Syrien.

Vi hoppas att detta även innebär att Liberala ungdomsförbundet ställer sig bakom vår hållning om att dra in allt ekonomiskt stöd till Turkiet – även bidrag som är kopplat till det avtal som landet nu bryter mot – och att motsätta sig de forna allianspartiernas planer på att ingå i en militär allians med Erdogan. Det hade varit välkommet.

Tvärtemot Luf:s mål

Luf:s övriga förslag är dessvärre motsatsen till vad Sverige behöver.

Även drömmande liberaler borde vid det här laget ha insett att kapaciteten för vad vi klarar av att hantera har överskridits. Att fortsätta vara världens sämsta exempel på icke-fungerande migrations- och integrationspolitik gynnar inte oss och bidrar sannolikt till att andra länder fortsatt förespråkar en stram migrationspolitik – tvärtemot Liberala ungdomsförbundets mål om ett högre globalt mottagande av migranter.

Stark sammanhållning

Vi behöver leva upp till den sverigebild som ännu inte har utraderats helt. Med en stark välfärd, ett folk i arbete, trygghet i det offentliga rummet och en stark sammanhållning i samhället. Det går inte om vi fortsatt ska ha ett stort och kostsamt mottagande.

SD inflytande behövs

Kommer flygblad vid den grekiska gränsen lösa problemet med att många vill komma och ta del av den svenska välfärden? Förmodligen inte.

För att nå dit krävs det nedskärningar på etableringsersättning och ekonomiskt stöd för asylsökande, utökade resurser till det svenska gränsskyddet, utökat arbete med att hitta och avvisa illegala invandrare, ett klart förtydligande om vilka värderingar som har byggt landet och så vidare. Kort och gott behövs ett Sverigedemokratiskt inflytande i svensk migrationspolitik.

Att man som partiledare fysiskt beger sig till problemområden, pratar med gränsvakter och migranter samt på plats skaffar sig en bredare bild av verkligheten än vad som förmedlas via media är en fördel när man ska utforma politik för att lösa verkliga problem. Det är att ta ansvar.

Mildra belastningen 

Det är också troligt att flygbladsutdelningen vid den grekiska gränsen, och den internationella uppmärksamheten som medföljt, har gjort mer för att mildra den svenska flyktingkrisen och belastningen på välfärden än Liberalernas förslag som leder till ett ökat mottagande.

Forrige artikel Debatt: SJ:s monopol – avskaffat i teorin men inte i praktiken Debatt: SJ:s monopol – avskaffat i teorin men inte i praktiken Næste artikel Lena Micko: Ge myndigheter stärkta befogenheter Lena Micko: Ge myndigheter stärkta befogenheter
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.