Valle Karlsson ny förbundsordförande i Seko

Sekos avtalssekreterare tar över ordförandeklubban.

Valle Karlsson har en bakgrund som lokförare och har varit verksam inom fackrörelsen sedan 1981. Sedan 2012 är avtalssekreterare på Seko.

– Jag känner otrolig glädje och stolthet över det förtroende jag har fått av kongressen idag, men även ödmjukhet inför uppgiften. Jag kommer att göra mitt allra bästa som ordförande under de kommande fyra åren och jag känner trygghet i att så många duktiga förtroendevalda ute i landet kommer att finnas vid min sida, kommenterar Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

På Sekos kongress valdes även Gabriella Lavecchia, som närmast kommer från Socialdemokraternas partikansli, till vice ordförande.

Ny avtalssekreterare blir Mats Ekeklint, som sedan 2000 varit ombudsman på Seko.

Kongressen valde även om förbundssekreterare Anneli Jonsson.

Forrige artikel Bucht, Damberg och Shekarabi med på listan över Matsveriges Mäktigaste Næste artikel Gabriella Chirico Willstedt och Evelina Björkegren nya forskningsledare SNS
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.