Vision utser Tjörn till Årets Kulturkommun

Falun skickar vidare vandringsstatyetten till Tjörn.

- Vi är mycket imponerade över att en kommun som Tjörn med omkring 15000 invånare kan visa på en sådan fantastisk bredd inom kulturen. Det gäller inte minst verksamheten för barn och unga. Tjörn har också en strategisk plan för framtida kultursatsningar som kommer att få stor betydelse för kommuninvånarna, kommenterar Ove Jansson, förste vice förbundsordförande i Vision och juryns ordförande, i ett pressmeddelande.

I år är det 27:e året i rad som fackförbundet Vision utser årets Kulturkommun.

Juryn skriver i sin motivering att Tjörns kommun aktivt har arbetat med att höja kulturkompetensen hos de anställda i kommunen som arbetar med barn och unga, och framhåller också Nordiska akvarellmuseet och kommunens bibliotek som exempel på att kommunen arbetar med ett tydligt medborgarperspektiv.

Prisutdelningen ägde rum på Stadsbiblioteket i Falun, som var förra årets vinnare av utmärkelsen.

Forrige artikel Jonas Bjelfvenstam utreda självkörande fordon Næste artikel Jonas Jacobsson Gjörtler ny gruppledare för M i miljö- och jordbruksutskottet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.