Warborn utsedd till EPP:s talesperson för handelsfrågor

Den svenske europaparlamentarikern Jörgen Warborn (M) har blivit vald till den konservativa partigruppen EPP:s talesperson i handelsfrågor.

Jörgern Warborn har på torsdagen utsetts till talesperson i handelsfrågor för EPP, som samlar konservativa och kristdemokratiska ledamöter. EPP är EU-parlamentets största partigrupp och den grupp som Moderaterna och Kristdemokraterna ingår i.

– Min högsta prioritet i min nya roll som talesperson i handelspolitiska frågor för min partigrupp kommer vara att stärka Sveriges och EU:s konkurrenskraft, säger Warborn i ett skriftligt uttalande.

– Vi behöver reformera världshandelsorganisationen och avsluta fler frihandelsavtal. Jag kommer även att arbete för att förenkla småföretagens möjligheter för export.

Forrige artikel Maria Graner ersätts på Folkbildningsrådet – ”kommit överens” Maria Graner ersätts på Folkbildningsrådet – ”kommit överens” Næste artikel LO:s chefekonom slutar LO:s chefekonom slutar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.