Ideella föreningar kan söka stöd för arbete mot social utsatthet

ANSLAG. 58 miljoner kronor till insatser för människor som lever i social utsatthet under coronapandemin. Nu kan ideella organisationer ansöka om pengarna från MUCF.

Det handlar om en ny satsning från regeringen på civilsamhället med inriktning social utsatta. För att en organisation ska kunna ansöka måste den redan ha jobbat med målgruppen i minst två år. Ansökningsperioden sträcker sig mellan den 16 mars och den 6 april.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har fått uppdraget av regeringen, som förra året gjorde en liknande satsning. Då handlade det om 48 miljoner som 17 organisationer tog del av.

Satsningen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna (S) och (MP) tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna.

Forrige artikel Hallå där Elisabeth Thand Ringqvist –  som samlat in 400 000 kronor till vaccin Hallå där Elisabeth Thand Ringqvist – som samlat in 400 000 kronor till vaccin Næste artikel Överblick: Vaccin stoppas och ryskt vaccin kan göras i Sverige Överblick: Vaccin stoppas och ryskt vaccin kan göras i Sverige
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.