Akelius köp av Academedia stoppas

Säljaren Mellby gård har ändrat sig. Efter ras på börsen och hård kritik blir Roger Akelius köp av Academedia inte av.

Det var i förra veckan som Dagens industri kunde rapportera att fastighetsmiljardären Roger Akelius skulle bli huvudägare i friskolekoncernen Academedia, med ett köp av 24,4 procent av aktierna.

Roger Akelius berättade att han både ville slopa utdelningar och att lärartätheten skulle öka markant.

Men koncernens aktie störtdök på Stockholmsbörsen och affären kritiserades av medarbetare, skolaktörer och delägare. På mindre än en vecka har Academedia förlorat nästan en halv miljard kronor i börsvärde.

”Har inte känts bra”

Nu rapporterar Di att köpet inte blir av. Anledningen är att säljaren Mellby gård har ångrat sig och därför stoppat affären i samförstånd med Akelius.

– Det har inte känts bra alls. Det viktigaste när man gör en affär är att det ska kännas rätt i magen. Man ska kunna sova gott och det ska vara positivt för bolaget och dess anställda, säger Mellby gårds vd Johan Andersson till tidningen och tillägger att så inte har varit fallet.

– Efter det här måste jag liksom gå tillbaka till mig själv och försöka analysera hur det kunde bli så här. Vad vi hade kunnat göra annorlunda för att undvika den här situationen? Jag har inte svaret på de frågorna just nu. {{toplink}}

Forrige artikel Så ska Liberalerna hålla sig kvar i parlamentet Så ska Liberalerna hålla sig kvar i parlamentet Næste artikel M-topp avgår efter läckta chattar M-topp avgår efter läckta chattar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.