Aleris rekryterar teknologichef från Spotify

Mohan Pakkurti blir ny teknologichef på Aleris. Han ska leda företagets arbete med att hitta nya lösningar som underlättar vardagen för patienter och medarbetare.

Mohan Pakkurti arbetar i dag på Spotify och har tidigare arbetet med IT på bland annat Viaplay och Ericsson. Nu har Aleris rekryterat honom till tjänsten som teknologichef.

– IT-miljön inom sjukvården är komplex och inte alltid användarvänlig för patient och medarbetare. Jag hoppas kunna bidra med nya synsätt från tidigare branscher. Målet är att skapa mer värde – för patient, medarbetare och verksamhet, säger Mohan Pakkurti i ett pressmeddelande.

– Att värdefull tid och kompetens hos hälso- och sjukvårdens medarbetare används ansvarsfullt är kritiskt när färre ska ta hand om fler. Mohan kommer att bidra med nya, värdefulla perspektiv genom sin bakgrund från andra branscher i transformation och internationella erfarenhet, säger Sofia Palmquist, Aleris koncernchef.

Mohan Pakkurti tillträder sin nya tjänst den 1 september och blir då en del av Aleris koncernledning.

Forrige artikel Nationalekonom blir den första SNS-pristagaren Næste artikel Silvio Berlusconi är död Silvio Berlusconi är död
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.