Alexander Bard vill till riksdagen

Medieprofilen, artisten och samhällsdebattören Alexander Bard har under åren engagerat sig i flera politiska partier, däribland Liberalerna och Centerpartiet. Bard ska nu kandidera för det liberalkonservativa partiet Medborgerlig samling i riksdagsvalet 2022, rapporterar Omni. 

– Jag är trött på den bisarra normen att man ska avstå från och inte delta i partipolitiken. Politiken ska självklart ägas och utövas av medborgarna själva, och inte av företagen eller de akademiska institutionerna som perverst nog är fallet i dag, säger Alexander Bard om sin kandidatur i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande kritiserar han också de etablerade riksdagspartierna som han kallar ”korrupta högskattepartier”.

– Jag brinner för visionen Sverige 2050 där Sverige lämnar sitt enorma beroende av den allsmäktiga staten bakom sig. Jag har därför valt att engagera mig i och kandidera för Medborgerlig Samling som är exakt det Sverige behöver för att återfå sin integritet och stolthet som nation.

Tidigare engagemang 

Alexander Bard har tidigare varit medlem i Medborglig samling men meddelade i december år 2019, efter ett års medlemskap, att han skulle lämna partiet. Därefter engagerade han sig mycket kort i Liberalerna men avslutade abrupt samarbetet efter att partiledningen kritiserat hans uttalanden på Twitter om Black lives matter-rörelsen. 

Enligt Valmyndigheten blev Medborgerlig samling det tredje största partiet utanför riksdagen, i valet 2018, efter Feministiskt initiativ och Alternativ för Sverige. I dag har partiet mandat i tre kommuner: Höörs kommun, Torsås kommun och Laholms kommun. 

Forrige artikel Kungen och statsministern och ÖB på plats i Arvidsjaur Næste artikel Hippokratespris 2021 går till Iva-läkare
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.