Hon är ny ordförande för Cuf

Caroline von Seth har enhälligt valts till ny ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, Cuf, och tar därmed över stafettpinnen från Réka Tolnai som lett förbundet sedan 2021. 

Lidingöpolitikern och förste vice ordförande Caroline von Seth, 24, var valberedningens förslag till ny ordförande inför stämman på lördagen. 

– Det känns otroligt mäktigt, fint och ärofyllt att få förtroendet att leda Cuf. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med hela förbundet för att driva på Centerpartiet i en ännu mer liberal och borgerlig riktning, säger hon i en kommentar till Altinget.

Caroline von Seth läser till lärare i svenska och historia. Som tidigare utbildningspolitisk talesperson har hon varit särskilt engagerad i skolfrågorna, och pådrivande för det förändringsarbete som Centerpartiet nu inlett för att se över sin skolpolitik.

Partiledaren gratulerar

Centerpartiets nya partiledare Muharrem Demirok är en av många som gratulerar Caroline Von Seth till det nya uppdraget.

Kritiserade Annie Lööf

Caroline von Seth var en av flera C-politiker som kritiserade den tidigare centerledaren Annie Lööfs beslut att peka ut Magdalena Andersson som sin statsministerkandidat strax innan valet. Man borde gått till val som ett självständigt parti, anser von Seth och tycker att partiet skulle ha stått på sig mer i det tidigare januarisamarbetet. 

– Bara för att man röstat i genom en socialdemokratisk statsminister en gång betyder inte det att man måste göra det igen. Om Socialdemokraterna vill sitta i regering så får de ge tillbaka, sa hon till Altinget i februari.

{{toplink}}

Altingets gratis nyhetsbrev

Forrige artikel Tidigare EU-ministern rekryteras till hjälporganisation Tidigare EU-ministern rekryteras till hjälporganisation Næste artikel Stefan Sarmes är KDU:s nya ordförande Stefan Sarmes är KDU:s nya ordförande
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.