Stefan Sarmes är KDU:s nya ordförande

Efter att Nike Örbrink tagit över ledartröjan i huvudstaden har ungdomsförbundet nu valt Stefan Sarmes till ny ordförande: ”Vi har att förvalta en stolt tradition att utmana och driva kristdemokratin framåt”, säger han.

Kristdemokraten från Bara i Svedala kommun var valberedningens förslag till ny ordförande efter att Nike Örbrink, som lett förbundet i tre år, utsetts till partiets nya gruppledare i Stockholms stad. 

Stefan Sarmes, 24, gläds åt sitt nya uppdrag.

– Jag är väldigt tacksam för förtroendet medlemmarna gett mig av medlemmarna och är ödmjuk inför uppgiften som ligger framför oss. Vi har att förvalta en stolt tradition att utmana och driva kristdemokratin framåt – jag vill fortsätta det arbetet, säger han i en kommentar till Altinget. 

”Varit för dåliga”

I en intervju med Altinget tidigare i våras berättade Stefan Sarmes hur han som ordförande för ungdomsförbundet vill skjuta partiet framför sig och driva på politikutvecklingen, bland annat inom klimatområdet.

– Högern har varit för dåliga på att ge trovärdiga och bra svar på klimatfrågan. Vi kan bli mycket bättre och jag vill vara en del i det arbetet.

Stefan Sarmes, sedan i fjol vice ordförande, vill också se ett tuffare Kristdemokraterna i paradgrenen, sjukvården.

– Vi måste våga utmana om välfärdens framtida finansiering. Partiet vill förstatliga och reformera vården, det tror vi är bra. Men på längre sikt kommer vi behöva röra oss mot ett försäkringsbaserat system.

Ny vice ordförande

Ungdomsförbundet har på lördagen också valt nya vice förbundsordföranden. 

Louise Hammargren tar över posten som första vice ordförande, och Jonathan Derneborg blir KDU:s andra vice ordförande. 

{{toplink}}

Forrige artikel Hon är ny ordförande för Cuf Hon är ny ordförande för Cuf Næste artikel Han blir Clowner utan gränsers nye generalsekreterare Han blir Clowner utan gränsers nye generalsekreterare
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.