Han blir Clowner utan gränsers nye generalsekreterare

Enligt styrelseordföranden har det varit många kompetenta sökande, men slutligen föll valet på Farhad Mazi Esfahani.

Clowner utan gränser är en ideell förening som arbetar för att, med engagerade artisters hjälp, sprida glädje bland barn som är i utsatta situationer. Farhad Mazi Esfahani har varit ledamot i föreningens styrelse sedan 2021.

– Jag brinner för alla barns rätt till en trygg barndom och fritid, något alla barn tyvärr inte har idag. Jag vet själv hur det är att som barn uppleva krig och utsatthet men jag minns också styrkan i ett skratt och i att återfinna glädjen, säger Farhad Mazi Esfahani i ett pressmeddelande.

Närmast kommer han från en tjänst som verksamhetschef på föreningen Treskablinoll som arbetar för att förebygga sexuella övergrepp på barn. Han tillträder sin nya tjänst i mitten av augusti.

– Vi är övertygade om att Farhad med sin strategiska blick, sin bakgrund inom hälso- och inkluderingsfrågor och sin energi kommer att kunna utveckla verksamheten på ett utomordentligt sätt, säger Lilja Fredrikson, ordförande för Clowner utan gränsers styrelse.

Forrige artikel Stefan Sarmes är KDU:s nya ordförande Stefan Sarmes är KDU:s nya ordförande Næste artikel Nästan ett år sedan bergmästaren fick gå – nu jagar regeringen en ny
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.