Baylan (S), Lövin (MP) och Nordström (S) nominerade till årets politiker 2016

Dagens Opinion och Reform Acts har nominerat två ministrar och ett kommunalråd till årets politiker 2016.

Energi- och samordningsminister Ibrahim Baylan (S), nomineras "för att ha levererat det ingen trodde var möjligt, en blocköverskridande energiöverenskommelse som kommer att få stor effekt för hela Sverige lång tid framöver".
 
Bistånds- och klimatminister Isabella Lövin (MP),  nomineras "för att i ett turbulent läge ha tagit över rollen både som språkrör och vice statsminister utan att tappa det som kännetecknar stora politiker: förmågan att driva fram och igenom politik"

Niklas Nordström (S), kommunalråd i Luleå, nomineras "för att ha brukat sin kommunikativa förmåga till att sätta sin stad på rikskartan och samtidigt aldrig tveka om att ta riksdebatten i angelägna frågor".

Priset delas ut den 9 mars.

Forrige artikel Adaktusson (KD) kandiderar till riksdagen Næste artikel Johanna Fager Wettergren ny chef för finansiell stabilitet på Riksgälden
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.