Björn Wellhagen vd Mäklarsamfundet

Björn Wellhagen tillträder som vd för Mäklarsamfundet den 1 maj. 

Wellhagen har jobbat med bygg- och bostadsfrågor i 30 år. Han kommer närmast från tjänsten som näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier. Han lämnar sin tjänst på Sveriges Byggindustrier för tjänsten som VD för Mäklarsamfundet som är Sveriges äldsta och största bransch- och medlemsorganisation för fastighetsmäklare.

– Behovet och nyttan av ökad rörlighet på bostadsmarknaden är en framträdande fråga som jag arbetat med länge, nu får jag möjlighet att bredda perspektivet till bostadsaffären och de värden den skapar för konsumenten samt visa på vikten av mäklartjänsten och dess kvalitativa innehåll. Det upplever jag som en spännande utveckling, fortsätter Björn Wellhagen, i ett pressmeddelande. 

Forrige artikel Anders Lindberg blir ny politisk chefredaktör på Aftonbladet Næste artikel SKL-chef invald i regeringens Digitaliseringsråd
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.