SKL-chef invald i regeringens Digitaliseringsråd

Jenny Birkestad, chef för digitaliseringsavdelningen på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har valts in som ledamot i regeringens digitaliseringsråd.

SKL:s chef för digitalisering, Jenny Birkestad, har valts in som ledamot i regeringens digitaliseringsråd. 

– Jag känner mig hedrad att få ingå i regeringens digitaliseringsråd och är glad att min långa erfarenhet från offentlig sektor kan vara till nytta i rådet. Det är en spännande uppgift att få vara med och utveckla digitaliseringen i Sverige, säger Jenny Birkestad i ett pressmeddelande. 

Regeringens digitaliseringsråd finns till för att bidra till ett samlat ledarskap i regeringens digitaliseringsarbete. Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson leder rådets arbete.

Rådet arbetar bland annat med att 

  • Följa, analysera och utvärdera genomförande och effekter av regeringens insatser där sådan utvärdering inte redan sker
  • Följa och analysera digitaliseringen i Sverige och i omvärlden
  • Jämföra med olika metoder hur Sverige presterar gentemot andra länder, genom omvärldsbevakning, mätningar och fallstudier

 

Forrige artikel Björn Wellhagen vd Mäklarsamfundet Næste artikel Ny generalsekreterare för Centerstudenter
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.