Började som vikarie – nu blir han grundskoledirektör i Stockholm

Peter Bragner blir ny grundskoledirektör i Stockholms stad.

Närmast har han varit chef för de kommunala grundskolorna i Farsta och Skarpnäck. I hans nya arbete, som han tillträder den 15 augusti, kommer han att få ett utökat ansvar – över Stockholms stads 77 000 elever och 12 000 medarbetare.

– Allt vi gör i dag ska syfta till att eleverna ska vilja komma och lära i morgon också. Det är mitt kvalitetsmotto, säger Peter Bragner i ett pressmeddelande.

Började som vikarie

Bragner började i skolans värld som vikarie. Efter det har han bland annat varit lärare och skolledare i Nacka, Stockholm, Botkyrka, Salem och Huddinge.

– Jag drivs av nyfikenhet och en vilja att förstå. Det var också det som ledde till att jag utbildade mig till familjeterapeut, det tror jag påverkar mig i rollen som ledare och chef.

Innan han tillträder är han tillförordnad grundskolechef på Södermalm under sommaren.

Forrige artikel Nya ledamöter för Finansinspektionen Næste artikel Klirr i kassan för Kristersson – högre arvodesökning än vanligt Klirr i kassan för Kristersson – högre arvodesökning än vanligt
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.