Klirr i kassan för Kristersson – högre arvodesökning än vanligt

Statsminister Ulf Kristersson och hans statsråd i regeringen får högre arvoden från och med nästa månad. Ökningen är högre än vanligt.

För Ulf Kristerssons del innebär Statsrådsarvodesnämndens beslut en ökad månadspeng från 184 000 kronor till 191 000 kronor.

Resten av regeringen får även de mer pengar i plånboken, från 145 000 kronor till 150 500 kronor. De nya arvodena börjar gälla den 1 juli.

Mer än vanligt

Årets arvodesändringar innebär ökningar med 3,8 procent. Det är en betydligt mer än vanligt. Under de senaste fem åren som ändringar har genomförts har arvodena i genomsnitt ökat med 2,3 procent för statsministern och 2,2 procent för övriga statsråd.

Forrige artikel Började som vikarie – nu blir han grundskoledirektör i Stockholm Började som vikarie – nu blir han grundskoledirektör i Stockholm Næste artikel Arbetsmiljöproblem – länsordförande i jägarförbund kliver av
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.