Centerpartiet får ny budgetchef

Gabriel Bergin går från Centerpartiets kansli i Stockholms stad till partiets riksdagskansli – ska bli ”spännande att sammanföra två spår i arbetslivet”.

Gabriel Bergin arbetar sedan februari som tillförordnad kanslichef vid Centerpartiets kansli i Stockholms stad. Tidigare har han arbetat som biträdande kanslichef och borgarrådssekreterare med ansvar för arbetsmarknads- och integrationsfrågor i Stadshuset. Han har bakgrund som analytiker på Danske bank och på tankesmedjan Fores.

Nu lämnar han tjänsten som tillförordnad kanslichef för att bli budgetchef och senior ekonom på Centerpartiets kansli i riksdagen.

”Otroligt roligt och spännande att sammanföra två spår i arbetslivet. Nu ser jag fram emot att bidra till det viktiga arbetet med Centerpartiets ekonomiska politik och att granska den nuvarande regeringens”, skriver Gabriel Bergin i en kommentar till Altinget.

Han tillträder sin nya tjänst i november.

Forrige artikel Han blir kommittésekreterare i betygsutredningen Han blir kommittésekreterare i betygsutredningen Næste artikel Dansk regeringsrockad i skuggorna av vapenskandal Dansk regeringsrockad i skuggorna av vapenskandal
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.