Centerpartiet krymper organisationen – personal varslas

Centerpartiet har varslat anställda om uppsägning. Inför 2024 minskar partiet sin budget med 40 miljoner.

Centerpartiet minskar sin budget och förändrar sin organisation. Förändringarna motiveras dels med att det är en svår ekonomisk situation i samhället, dels med att partiet förlorade sju riksdagsmandat och tillhörande partistöd i förra valet.

I ett pressmeddelande berättar Centerpartiet att mellan 5 och 25 personer har varslats om uppsägning den 24 april. Förutom nedskärningar i personal kommer besparingar i lokal-, event- och IT-kostnader att göras.

– Centerpartiet befinner sig nu i opposition och vi behöver anpassa vår organisation därefter. Vi tar sikte på en effektiv organisation som tar tillvara på kompetens och som bygger på samarbete inom hela organisationen, säger partisekreterare Karin Ernlund i pressmeddelandet.

{{toplink}}

Forrige artikel Lokal SD-topp avgår: ”Rätt beslut att lämna” Lokal SD-topp avgår: ”Rätt beslut att lämna” Næste artikel Här är ledamöterna i nya Pliktrådet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.