De ska tycka till om Skolverkets digitaliseringsstrategi

Regeringen vill få in fler perspektiv på det förslag till digitaliseringsstrategi för skolväsendet som Skolverket presenterade i december. Strategin skickas därför på remiss. 

Framför allt vill regeringen få in synpunkter som rör hur barns och elevers kognitiva utveckling, hälsa och välbefinnande påverkas av att de använder digitala lärresurser i undervisningen, skriver man i ett pressmeddelande

– Digitaliseringen i förskolan och skolan har på vissa håll varit förhastad och ogenomtänkt. Det visas inte minst av att vissa huvudmän tagit den som intäkt för att läroböcker, papper och penna inte längre behövs, säger skolminister Lotta Edholm (L) i pressmeddelandet.

 

{{toplink}}

Forrige artikel Paulina Brandberg välkomnar två nya sakkunniga till Regeringskansliet Paulina Brandberg välkomnar två nya sakkunniga till Regeringskansliet Næste artikel Attefall blir landshövding i Uppsala – tillträder i april Attefall blir landshövding i Uppsala – tillträder i april
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.