Expressen värvar GP-reporter

Göteborgs-Postens politikreporter Anette Holmqvist, placerad i Stockholm, byter tidning. ”På Expressen finns både skarpa pennor och en nyhetsjakt i absolut toppklass”, säger hon.

I 25 år arbetade Anette Holmqvist på kvällstidningskonkurrenten Aftonbladet. De senaste åren har hon varit Göteborgs-Postens politikreporter i Stockholm.

Nu tar hon plats på Expressens politikredaktion tillsammans med den politiska kommentatorn Viktor Barth-Kron, reportrarna Tomas Nordenskiöld och Daniel Ingmo och politikredaktör Filippa Rogvall. Helena Gissén lämnar redaktion efter sommaren för att bli Sveriges Radios nya politiska kommentator.

– Anette Holmqvist är en tung politikreporter med ett stort kvällstidningshjärta, som det är en glädje att få välkomna till Expressen. Hennes profil kompletterar de andra i gruppen perfekt, säger Karin Olsson, biträdande chefredaktör på Expressen, i ett pressmeddelande.

Anette Holmqvist börjar på sitt nya jobb den 15 augusti.

– Det här ska bli jättekul! På Expressen finns både skarpa pennor och en nyhetsjakt i absolut toppklass. Taggad som en geting, kanske är rätt uttryckt! säger hon.

{{toplink}}

Forrige artikel Efter Cecilia Malmström och Greta Thunberg – Årets Europé 2023 har utsetts Efter Cecilia Malmström och Greta Thunberg – Årets Europé 2023 har utsetts Næste artikel Klart: Han blir rektor i Karlstad
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.