Klart: Han blir rektor i Karlstad

Regeringen har beslutat att anställa Jerker Moodysson som rektor vid Karlstads universitet. 

 Jerker Moodysson var univeritetsstyrelsens förslag på ny rektor.

– Jag vill bli rektor vid Karlstads universitet eftersom jag ser möjligheter att bidra till vidare utveckling av ett redan starkt lärosäte, sa han då på universitets hemsida.

Moodysson har sedan 2016 varit vd för Internationella handelshögskolan i Jönköpings. Han är också styrelseordförande för norska Stavangers handelshögskola och har i sin forskning fokuserat på innovationernas geografi och dynamiken i regionala ekonomier.

– Jag vill önska Jerker Moodysson ett stort lycka till i arbetet som rektor vid Karlstads universitet. Med sin långa och gedigna erfarenhet inom sektorn är han väl lämpad för uppdraget, säger utbildningsminister Mats Persson (L) i ett pressmeddelande.

{{toplink}}

Forrige artikel Expressen värvar GP-reporter Expressen värvar GP-reporter Næste artikel Alrow Medias ägare har gift sig Alrow Medias ägare har gift sig
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.