Forssmed (KD): Inga utökade öppettider på Systembolaget

Det är inte aktuellt att se över Systembolagets öppettider på lördagar. Det svarar socialminister Jakob Forssmed (KD) på en skriftlig fråga.

För ett år sedan begärde Systembolaget att få utöka öppettiderna på lördagar och att börja med hemleverans. Men socialdepartementet sade nej, och motiverade det med att ökad tillgänglighet skulle vara negativt ur ett folkhälsoperspektiv.

Socialminister Jakob Forssmed går på samma linje. I sitt svar till riksdagsledamoten Pontus Andersson (SD) skriver han att det inte är aktuellt att utöka öppettiderna. En ökad tillgänglighet skulle innebära större skadeverkningar och begränsningen är också viktig för att uppfylla EU-rättens krav för Systembolagets detaljhandelsmonopol. 

{{toplink}}

Forrige artikel Grafik: Så mycket har regeringspartierna tappat efter valet Grafik: Så mycket har regeringspartierna tappat efter valet Næste artikel ”Alpacka” och ”din mamma” – kinesisk svordomslektion för att kringgå censuren ”Alpacka” och ”din mamma” – kinesisk svordomslektion för att kringgå censuren
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.