Han blir tillförordnad Ivo-gd

I slutet av maj meddelade Ivos generaldirektör Sofia Wallström att hon lämnar sin tjänst i förtid för att bli vd för branchorganisationen Lif. Nu har regeringen bestämt vem som ska hålla fortet i väntan på en ny gd.

Göteborgs-Posten har rapporterat om intern kritik mot den centrala styrningen inom Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. En extern granskning lyfter tystnadskultur och hierarkisk styrning.

Sofia Wallströms förordnande som generaldirektör för Ivo skulle egentligen ha löpt ut 2025, men i maj meddelade hon att hon lämnar tjänsten för att bli vd för Lif. Jobbytet sker i skiftet mellan september och oktober och det innebär även att hon lämnar sitt uppdrag som särskild utredare för utredningen om nationella läkemedelslistan.

{{toplink}}

Nu har regeringen beslutat att Tommy Hansen som i dag är chef för avdelningen för verksamhetsstöd på Ivo blir vikarierande generaldirektör. Han tillträder den 30 september och hans förordnande gäller till dess en ny generaldirektör är på plats.

Forrige artikel Topptrio får stöd av EU-nämnden Topptrio får stöd av EU-nämnden Næste artikel Skifte i chefsleden hos LO Skifte i chefsleden hos LO
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.