Skifte i chefsleden hos LO

Det har gått några månader sedan Laura Hartmans plötsliga exit från tjänsten som LO:s chefsekonom. Nu har en efterträdare utsetts.

I oktober förra året meddelade LO:s chefsekonom Laura Hartman att hon lämnade sin tjänst på dagen. Varken hon eller LO:s ledning har kommenterat orsakerna.

– Det är inte någon enskild händelse. Jag kan inte kommentera det så mycket mer än så. Vi landade med huvudet upp och fötterna ner, så det känns bra, sade LO:s kanslichef Elisabeth Brandt Ygeman till Dagens Arena i samband med händelsen.

Nu har en ny chefsekonom utsetts: LO-ekonomen och gruppchefen Torbjörn Hållö. LO-ekonomerna samarbetar med utredare och ombudsmän för att ta fram analyser och policyförslag för LO och dess medlemsförbund.

– Vi ska gemensamt göra svensk fackföreningsrörelse ännu mer framgångsrik i uppdraget att värna arbetarnas ekonomiska intressen, säger Torbjörn Hållö i ett pressmeddelande.

LO:s styrelse har även beslutat att Joa Berglund, i dag gruppchef och utredare på LO:s samhällspolitiska enhet, blir ny utredningschef.

Forrige artikel Han blir tillförordnad Ivo-gd Næste artikel Klart: Mark Rutte blir ny Natochef Klart: Mark Rutte blir ny Natochef
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.