Han tar över danska tankesmedjan Mandag Morgen och Altinget Arena

Andreas Nikolajsen blir ny föreståndare för tankesmedjan Mandag Morgen och danska Altingets live-avdelning Arena. Han ersätter Jonas Keiding Lindholm som efter fem år på jobbet valt att gå över till en mer utåtriktad roll med titeln impact director.

Andreas Nikolajsen har i mer än 20 år arbetat chefsmässigt med de breda välfärdspolitiska frågorna. Senast som konsult, partner och chefsrådgivare på Deloitte consulting.

– Min yrkesmässiga passion har alltid varit att bidra till att belysa och hitta lösningar på samhällets stora utmaningar. Därför ser jag, tillsammans med ett starkt team i tankesmedjan Mandag Morgen och Arena, fram emot att stärka och vidareutveckla det samhälleliga avtryck vi gör med våra agendaskapande och politiskt oberoende insikter och lösningar. Dessutom att samla beslutsfattare i våra många projekt, fackpolitiska nätverk och stora evenemang, säger Andreas Nikolajsen.

Nikolajsen ersätter Jonas Keiding Lindholm som under fem år stått bakom en betydande omsättningstillväxt och genomslagskraft i framför allt Mandag Morgens analyser och breda samarbeten. Jonas fortsätter i Alrow Media i en ny utvecklingsroll med titeln impact director med särskilt fokus på partnerskap och de stora samhällsutmaningarna i Danmark och Norden.

– Jag vill tacka Jonas för att ha lett en imponerande utveckling av Alrow Medias kommersiella kunskaps- och innehållsproduktion med betydande intäktstillväxt samtidigt som han byggt ett större och mycket kompetent team. En grund har skapats för fortsatt framtida tillväxt – inte bara i Danmark, utan i hela Norden, säger Christoph Nørgaard, vd för Alrow Media.

– Det är därför ett nöje att välkomna Andreas Nikolajsen, som är rätt profil för att bygga vidare på den grund som Jonas och hela teamet har skapat de senaste åren, tillägger han.

Forrige artikel Damberg: ”Regeringen måste förklara varför man inte agerat” Damberg: ”Regeringen måste förklara varför man inte agerat” Næste artikel Efter avslöjande om Tidölöner – förvaltningschefen självkritisk Efter avslöjande om Tidölöner – förvaltningschefen självkritisk
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.