FHS-rektor blir hedersdoktor

Romulo Enmark, tidigare rektorn vid Försvarshögskolan, har utsetts till hedersdoktor av Högskolan i Borås.

Mellan åren 1993–1997 var han prefekt vid Bibliotekshögskolan. Under dessa år gick utbildningen från att vara en yrkesutbildning till att bli den akademiska utbildnings- och forskningsmiljö den är i dag, mycket tack vare Enmarks engagemang.

– Romulo Enmarks insatser har varit av stor betydelse för högskolans, och framför allt Bibliotekshögskolans, utveckling. Därför är det oerhört glädjande att nu kunna tilldela honom ett hedersdoktorat som än starkare kommer att knyta honom till oss, säger Mats Tinnsten, rektor vid Högskolan i Borås, i ett pressmeddelande.

"En ära"

Enmark själv säger sig vara hedrad, om än chockad, över utmärkelsen.

– Jag är oerhört glad och hedrad samt rätt så överraskad. Jag trodde att mina insatser, som jag då var väldigt stolt över när det begav sig, var bortglömda. Att plötsligt oväntat utses till hedersdoktor decennier efter jag var verksam är en ära som går långt bortom allt jag hade kunnat föreställa mig, säger Romulo Enmark i samma pressmeddelande.

Hedersdoktor sedan tidigare

År 2018 utsågs han till hedersdoktor i krigsvetenskap vid finska Försvarshögskolan.

Forrige artikel Departementsråd blir ny gd Næste artikel Ex-minister blir ny ordförande för Business sweden
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.