Här är sommarvärdarna att hålla koll på

Sveriges Radio har presenterat årets sommarvärdar. Altinget listar några namn att ha extra koll på. 

Anna Serner, vd Svenska Filminstitutet. Internationellt uppmärksammad för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor i filmbranschen. Tidigare vd på Reklamförbundet och branschorganisationen Tidningsutgivarna. Sommar i P1 den 29 juni 2018. 

Ahmed Abdirahman, Näringspolitisk expert och initiativtagare till Järvaveckan. Arbetar i dag med integrationsfrågor vid Stockholms Handelskammare. Sommar i P1 den 1 juli 2018. 

Anna Throne-Holst, Vd för svensk-amerikanska Handelskammaren i New York. Sommar i P1 den 4 juli 2018.

Katarina Wennstam, Författare och journalist. Vinnare av Augustpriset, Advokatsamfundets Stora Journalistpris och Vilhelm Moberg-stipendiet. Kriminalreporter på SVT under tio år. Sommar i P1 den 6 juli 2018. 

Anders Thornberg, Rikspolischef. Sveriges nye Rikspolischef sedan februari i år. Kom då från posten som generaldirektör för Säkerhetspolisen. Sommar i P1 den 16 juli 2018. 

Fatima Bremmer, Författare och journalist. Augustprisvinnare för biografin Ett jävla solsken. Tidigare reporter och nyhetschef på Aftonbladet och Expressen samt har skrivit för Svenska Dagbladets kulturredaktion. Sommar i P1 den 17 juli 2018. 

Beatrice Fihn, Chef för ICAN. Mottagare av Nobels fredspris i fjol som chef för ICAN, en global kampanj som samlar organisationer mot kärnvapen. Sommar i P1 den 23 juli 2018. 

David Cairns, Ambassadör. Storbritanniens ambassadör i Sverige sedan 2015. Sommar i P1 den 27 juli 2018. 

Anna Hedenmo, Journalist.  Programledare för SVT:s valvaka 9 september. Ordförande i Publicistklubben. Sommar i P1 den 7 augusti 2018. 

Suad Ali, Statsvetare. Expert på Migrationsverket. Krönikör i tidningen Chef. Vinnare i kategorin Årets opinionsbildare när Veckans Affärer utsåg Sveriges Unga Supertalanger 2016. Sommar i P1 den 15 augusti 2018. 

Sara Danius, Professor i litteraturvetenskap. Lämnade uppdraget som ständig sekreterare i Svenska Akademien i år. Doktorsexamen vid Duke University i USA. Mottagit priser som Lagercrantzen, Gerard Bonniers essäpris och i år Lena Nymans pris. Sommar i P1 den 18 augusti 2018. 

Forrige artikel Begler blir utredare Næste artikel Rektor återvänder till GIH
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.